🤔
Vem är Kennet,
eller Nille?

En genuint stark och stabil skåning med rötter i Småland.
Som kreativ entreprenör driver jag flera digitala projekt.
Älskar framför allt fotboll, löpning och familjen.

Kennet Nille Nilsson - kreativ & driven entreprenör

En kall och tidig vintermorgon i januari 1982 föddes en bassant parvel på Trelleborgs BB. Förlossningen var dramatiskt, då sugklockan lossnade två gånger.
Med det i bagaget och två näradödenupplevelser som barn så blev det människa av mig med. Det som inte dödar en gör en starkare, har blivit lite av mitt motto under hela livet.

Nille efter löprunda i smällkalla vintern
Nille som kreativ anställd och driven entreprenör
Nille tränar med fd friidrottsstjärnan Malin Ewerlöf

Från osäker parvel till kreativ entreprenör

Kallas för Nille men heter egentligen Kennet. Föddes 1982, året då Socialdemokraterna vann riksdagsvalet och Italien VM i fotboll. Född och uppvuxen i Svedala strax utanför Malmö, och här bor jag fortfarande kvar. Pappa till tre underbara barn; Celia (2010), Jack (2014) och Zack (2014). Gift med min själsfrände Jessica sedan 2008 och varit ett par sedan 2002.

Intressen som jag gärna ägnar mig åt är träning, hälsa, bakning, matlagning, fotboll, teknik, film och musik. Missar sällan en hemmamatch med Trelleborgs FF på Vångavallen. Matlagning är dagens höjdpunkt. Bakar gärna och ofta, och helst på surdeg. Lirar nästan dagligen FIFA i mer eller mindre grad. Har dessutom en stor förkärlek till svensk film och musik.

Tycker även om att förkovra mig i olika ämnen. Det kan handla om yrkesrelaterat, men även något på okänd mark. Jag ser mig dock inte som en besserwisser utan snarare att jag är allmänbildad.

Redan 1996 som tonåring började jag med webbdesign och senare även med webbutveckling. Nu har jag över 15 års erfarenhet som bland annat webbutvecklare och webbdesigner. Från början är jag alltså autodidakt men har i efterhand validerat mina kunskaper genom utbildning. Utöver det har jag även en kvalificerad yrkesexamen inom IT, som gett mig en unik bredd och spetskompetens för att bemästra flera IT-yrken.

Jag är kreativ och driven, och min nyfikenhet som driver mig framåt. Det har nog gjort mig till den entreprenör jag är. Utveckling är därav väldigt viktigt för mig och jag letar ständigt efter nya utmaningarna. Jag är även social, fokuserad, innovativ, pålitlig, ansvarsfull och humoristisk. Använder gärna min humor för att skapa god och lättsam stämning.

Nille springer Malmöloppet
Nille och fd artisten Martin Svensson efter Melodifestivalen
Nille om surdegsbakning i tidningen Hem & Hyra

Antingen eller frågor

Sushi eller pizza?
Samsung eller iPhone?
Netflix eller HBO?
Buss eller tåg?
Skjorta eller tröja?
Cola eller Pepsi?
Tidigt eller sent?
Hiss eller trappa?
Bok eller ljudbok?
Fotboll eller ishockey?